Megasun

Избелване - Често задавани въпроси

1. Мога ли да се храня и пия нормално след процедурата?

Препоръчваме да не ядете и да не пиете нищо, освен вода, през първите 2 до 3 часа след процедурата. След това можете да ядете и пиете нормално като изключение правят храните и напитките с високо съдържание на оцветители, като ягоди, череши, кафе, чай, червено вино, кока-кола, червено зеле, кетчуп, домати.

Съдържащите киселини продукти като цитрусовите плодове и газираните напитки също трябва да се избягват, особено енергийните напитки.

Тези препоръки се отнасят за останалата част от деня на самата процедура . Добре е да се въздържате от пушене в деня, в който е проведена процедурата.

След 24 часа можете да ядете, пиете и евентуално да пушите отново.

2. Вредно ли е избелването на зъбите?

Избелващата процедура не е вредна за зъбите. Работим на базата на слънчогледово и кокосово масло, които не промянят твърдостта на зъбния емайл. Това се променя само при използване на вещества с ниска стойност на PH (киселинност). По време на процедурата има много лека деминерализация. Този ефект обаче е толкова минимален, че зъбният емайл се възстановява напълно в рамките на 24 часа от минералите на слюнката. За сравнение - съотношението калций/фосфат след изпиване на един кен кока-кола е същото както при шестчасово избелване. А при нас процедурата трае само 45 минути.

Това, което понякога се случва е, че някои хора могат изпитват дразнене на устните или венците под въздействието на ментола. Ние не носим отговорност за това, като резервирате процедурата, вие се съгласявате, че това може да се случи.

3. Може ли процедурата да се повтори след определено време?

Някои доставчици на избелващи процедури и продукти рекламират, че можете да запазите белотата за няколко години. Реалността обаче е друга. Хората ядат и пият през целия ден, излагайки зъбите си на огромно количество замърсяване. Следователно е утопия да мислим, че избелването е вечно. Истината е, че трябва да продължавате да поддържате зъбите здрави и бели. Най-добре е използването на поддържащи белотата продукти.

4. Какво влияе зле на белотата на зъбите ми?

Има разлика между това кое е вредно за здравето на зъбите ви, и нещата, които могат да обезцветят зъбите ви.

Нещата, които са вредни за здравето на зъбите ви са храни и напитки с високо съдържание на захар или киселина. Това прави вашият зъбен емайл по мек и податлив на вредители.

Почти всичко, което ядем и пием всеки ден, обезцветява зъбите ни. Някои неща обаче влияят повече от другите. Пушенето влияе най-много за обезцветяване на зъбите. След него се нареждат храни и напитки с високо съдържание на оцветяващи агенти като кафе, чай, червено вино, кока-кола, доматен сос, цвекло и други подобни.

Простичко казано - нещата, които биха променили в най-голяма степен цвета на един бял лист, също допринасят най-много за обезцветяване на зъбите. Ако правилно поддържате зъбите си, тези обезцветявания ще бъдат по-малко вероятни.

5. Мога ли да се подложа на процедура по избелване в случай,че имам златни зъби?

Да, това не е проблем.

6. Оцветяват ли се и пломбите и коронките?

Това зависи от материала на коронките, пломбите и от колко време ги имате.

По-голяма част от тях се повлияват добре и потъмняването от последните години изчезва.

Много клиенти, чиито пломби/корони не са предмет на избелващата процедура, след това молят зъболекаря да направи пломбите и коронките със същия цвят като останалите, вече избелени от процедурата зъби.

Колко бели ще станат зъбите ми?

Никога не можем да гарантираме определена белота на зъбите, която можете да постигнете. Tова е индивидуално за всеки един човек и зависи от много фактори - колко плака имате, колко зъбен камък имате, какви грижи се полагат за устната хигиена. Дали цвета, който в момента имате е плод на външно влияние (извън зъба) или вътрешно (вътре в зъба)? Колкото по-добро дентално здраве имате, толкова по-добри са резултатите.

Всички права запазени © 2018.

Изработка от